Certifikohen drejtorë e koordinatorë të shkollave të Klinës

14 Dhjetor 19:15

Janë certifikuar drejtorë dhe koordinatorë të shkollave të Komunës së Klinës për vlerësimin e përformancës së shkollës pas trajnimit pesëditorë me temën “Vlerësimi i brendshëm i shkollës”.

Trajnimi është organizuar nga Drejtoria Komunale e Arsimit në Klinë dhe është mbështetur nga Instituti Pedagogjik i Kosovës.
Pjesëmarrësit gjatë pesë ditëve të trajnimit kanë dëshmuar përkushtim dhe angazhim për vlerësimin e përformancës.

Pas përfundimit të trajnimit ekipet e shkollave në periudhën dymujore kanë realizuar procesin e vetëvlerësimit në shkolla, ku secila shkollë ka dorëzuar në DKA raportet e përfundimit të punës.

Pastaj, Instituti Pedagogjik i Kosovës i ka vlerësuar këto raporte të shkollave dhe pas kësaj ka certifikuar drejtorët dhe koordinatorët. Vlerësimi i përformancës së shkollës është obligim me Udhëzime Administrative të Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Të fundit
Në kuadër të bashkëpunimit në mes të Komunës së Drenasit…