Dogana e Kosovës me 1 miliard e 117 milionë të hyra

30 dhjetor 14:39

Drejtor i Doganës së Kosovës, Bahri Berisha në një konferencë për media, ka njoftuar se gjatë vitit që po e lëmë pas janë siguruar 1 miliardë e 117 milionë euro të hyra nga dogana.

Në vitin 2017 janë 65 milionë euro më shumë sesa në vitin 2016 dhe është tejkaluar edhe projeksioni i qeverisë.
Berisha gjatë kësaj conference, ka thënë se rritja e importit sivjet ka qenë 3.4 miliardë euro, ndërsa eksportim ka pasur 434 milionë euro që paraqet një rritje prej 18% krahasuar me vitin e kaluar.

Më së shumti të hyra në vitin 2017 ka pasur nga duhani, 330 milionë euro, nafta me 160 milionë dhe mjete motorike 85 milionë euro.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Të fundit
Ish-presidentja e Kosovës, Atifete Jahjga ka përfunduar misionin vëzhgues të…