Maqedonia ndërmerr masa emergjente kundër ndotjes së ajrit

28 dhjetor 13:51

Maqedonia ka njoftuar se ka ndërmarrë masa emergjente kundër ndotjes së ajrit.

Smogu i stinës së dimrit që mbulon qytetet në Ballkanin Perëndimor vjen si shkak i djegies së thëngjillit, industrisë së vjetër, dhe ndotjes së madhe të ajrit nga makinat e vjetra.

Qeveria e Maqedonisë ka thënë se Shkupi dhe Tetova kanë siguruar udhëtim falas me tren dhe autobusë për të zvogëluar përdorimin e veturave.

Personat me sëmundje kronike dhe gratë shtatzëna janë të liruara nga puna derisa është ndaluar aktiviteti për sportet në ambient të hapur.

Një studim i Organizatës Botërore të Shëndetësisë, i publikuar më 2017 e ka listuar Shkupin në mesin e 10 qyteteve evropiane me koncentrimin më të lartë të grimcave toksike.

Shkupi dhe katër qytete të tjera të Ballkanit janë të listura për ajër të ndotur si shkak i ngrohjes me thëngjill.

Sarajeva, Tuzlla dhe Zenica në Bosnjë por edhe Prishtina në Kosovë, po ashtu përballen me ndotje të përafërta të ajrit. (Rel)

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Të fundit
Ministri i Zhvillimit Ekonomik (MZhE), Valdrin Lluka, ka mbajtur konferencën…