Edhe një ish-ushtar i UÇK ‘së u nis sot drejt Hagës

13 maj 13:50
Veterani i luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Ahmet Rrahmanaj, është nisur sot për në Hagë ku do të intervistohet nga Prokuroria Speciale. Ai është personi i tretë i cili ka marrë pjesë në UÇK e që është nisur për në Hagë për intervistim gjatë 2 javëve të fundit. Nesër do të niset edhe veterani i katërt i UÇK’së nga grupi prej 4 personave sa kanë qenë tash të paraparë për intervisitim nga Specialja.Kështu ka bërë të ditur për Express kryetari i OVL e UÇK’së, Hysni Gucati.“Po jemi në dijeni se Rrahmanaj është nisë sot për në Hagë. Para tijë me grupin e njëjtë janë nisur edhe 2 veteranë të tjerë për intervistim. Nesër është edhe një ish-luftëtar i cili do të niset për në Hagë. Do të thotë janë katër ish-pjestarë të UÇK’së që do të intervistohen me këtë grup”, ka deklaruar Gucati për Express.

Gucati ka sqaruar se nuk e di në çfarë cilësie u ftuan këta  veteranë në Hagë për shkak se në ftesë nuk është specifikuar cilësia në të cilën është thirrur për intervistim

Ligji për Gjykatën Speciale është miratuar në Kuvendin e Kosovës në vitin 2015, ndërsa institucioni është bërë funksional në korrik të vitit 2017, kur është miratuar Rregullorja e Procedurave dhe e Provave.

Hetimet do të përqendrohen në krimet e supozuara nga janari i vitit 1998 deri në dhjetor të vitit 2000./raporton express/

 

Fjalët Kyçe:

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kosova dhe Turqia do të zgjerojnë bashkëpunimin e tyre në…