Gogoli rus, pretekst për hapjen negociatave të Shqipërisë me BE-në

18 prill 2018 | 13:24

Fadil Maloku

1. Negociatat e nisura për anëtarësim të Shqipërisë në Bashkimin Evropian (BE), nuk rezultojnë shkaku i progresit në sundim të ligjit, luftimit të krimit, krimit të organizuar kulmor, gjyqësorit të korruptuar tejmase… por, shkaku i paranojës frikësuese evropiane për rritjen e sferës së ndikimit të gogolit rus në Ballkan.

2. Në Kosovë, procesi i fillimit të negociatave do stërzgjatet nuk do të ndodhë…edhe për dekada, për shkak se ne jemi dëshmuar në publikun lokal dhe atë ndërkombëtar, shumë “më katolik se Papa”, (lexo; properëndimor) në raport me perëndimin, dhe shumë më antirus në raport me lindjen.

3. Andaj, për ta shpejtuar procesin e integrimit të Kosovës në BE-në, na nevojitën platforma cilësore zhvillimore afatgjate, dëshmi konkrete e jo broçkulla politike, dhe një gogol… i ri sociopolitik, apo sociokulturor.

Fjalët Kyçe:

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kosova është e interesuar të ketë raporte të mira me…