Historiani Mathieu Aref: Zemra e Serbisë është në Azi qendrore

02 qershor 08:28

Nga Mathieu Aref, historian

Pas trazirave në veri të Kosovës (Mitrovicë) Novak Gjokoviç u përball me rregullat ndërkombëtare të neutralitetit në një fushë tenisi: në turneun ndërkombëtar i tenisit Roland Garros në Paris ai deklaroi, pa keqardhje, se “Kosova është zemra e Serbisë” !!! Si mund të ketë paqe në rajonin ballkanik me këtë lloj qëndrimi armiqësor dhe urrejtsor nga ana e një tenisti, qytetarëve të caktuar serbë dhe mbi të gjitha një regjimi despotik që ende nuk denjon të njohë pavarësinë e Kosovës pas vitesh armiqësie serbe ndaj Kosovarët, pas shumë krimeve të kryera nga Millosheviqi: kjo luftë dukej më shumë si një etnocid i kryer nga serbët.

E gjithë kjo për shkak të një shovinizmi të përkeqësuar, për shkak të një urrejtjeje mizore dhe shekullore ndaj të vetmit popull autokton të Evropës Juglindore : popullit pellazgo-iliro-shqiptar. Të gjithë autorët antikë pohonin se Pellazgët ishin një popull parahelen dhe i vetmi i njohur në Evropë. Nga të gjithë sllavët në jug të vettmit janë kroatët që pranojnë se banorët e lashtë të trojave të tyre ishin Ilirët (pasardhës të Pellazgëve), paraardhësit e drejtpërdrejtë të Shqiptarëve të sotëm dhe duke përfshirë mbetjet e trojave të dikurshme të jug-lindjës të Evropës (nga të dy brigjet e Danubit deri në Epir dhe nga Adriatiku në Detin e Zi).

Por ja që në sh. VI/VII të erës sonë hordhitë e paraardhësve të sllavëve të jugut dhe bullgarëve, të ardhur nga rrafshnaltat e Pamirit në Azinë Qendrore, erdhën për t’u vendosur në të gjitha rajonet e banuara nga Ilirët dhe Trakët, pasardhës të drejtpërdrejtë të Pellazgëve të lashtë që kanë banuar, që nga agimi i kohës, Greqinë, Ishujt e Egjeut dhe Azinë e Vogël perëndimore para ardhjes së pushtuesve Hellenë pas shekullit të 8-të para erës sonë. Më pas i pasuan në shekullin e 9-të (pas erës sonë) : erdhën Hungarezët nga ultësira e Uralët. Më në fund, Ciganët që erdhën nga rajoni indian në Azi u vendosën atje pothuajse kudo si “arixhi”. Bëj një përjashtim për Rumunët me prejardhje nga Dako-Gjetët (fise trake), të cilët ishin një popull autokton, vendi i të ciliëve u pushtua dhe u romanizua nga perandori romak Trajani në shekullin e parë pas erës sonë. Kjo, pra, është historia e këtyre popujve që erdhën vonë në Evropë nga disa rajone aziatike.

Por më pas, në shekullin e IX, u shfaqën dy murgj të krishterë të lindur në Selanik, të njohur si “Apostujt e Sllavëve” : Kirili dhe Metodi u dhanë sllavëve alfabetin e tyre të parë (cirilik) dhe tekstet e tyre të para fetare (ungjilli, psalteri, epitret, shërbimet fetare).
Pikërisht me kërkesën e një princi sllav të Moravisë, autoritetet fetare të Bizantit i kishin ngarkuar dy murgjit grekë Kiril dhe Metodi me një mision ungjillizimi në Moravi. Nisja e misionit të tyre të ungjillëzimit filloi se pari në Maqedoninë e sotme dhe veçanërisht rajonin e Liqenit të Ohrit, më pas ata u ngjitën në Moravi, Moldavi, pastaj u shtri në vendet e tjera sllavishtfolëse (Ukrainë, Rusi, Bjellorusi…).

Kjo është arsyeja pse fanatizmi i verbër serbo-rus është i lidhur ngushtë me Ortodoksinë dhe sidomos me Greqinë (një nga shtyllat e Ortodoksisë). Në mesin e Serbëve ka dy shovinizma: kombëtar dhe fetar. Për Grekët është e njëjta gjë: përmendja e fesë ishte e detyrueshme në pasaporta dhe ishte nën presionin e Bashkimit Evropian në vitin 2000 që kjo përmendje u hoq ! Sido që të jetë, në gjenet greke është shkruar se “çdo ortodoks mund të jetë vetëm grek” !! Kjo është arsyeja pse Greqia ka kërkuar gjithmonë një pjesë të Shqipërisë së Jugut sepse ka një shumicë ortodokse!!!
Zemra e Serbisë është në Azi qendrore!
Zemra e Greqisë është tek semito-egjiptianët!

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Autoritetet meksikane kanë gjetur 45 çanta me mbetje njerëzore në…