“Hyrja e Milica Zavetnica në Kosovë – tragjikomedi patriotike”

27 nëntor 2023 | 09:56

Milica Gjurgjeviq Stamenkovski (Milica Zavetnica) ka njoftuar në rrjetet sociale të premten në mbrëmje se ka kaluar kufirin përmes pyllit dhe ka hyrë në Kosovë.

Milica Zavetnica ka shkruar me shkronja të mëdha: “Hyra në Kosovë, me një foto, në të cilën shihet duke qëndruar në errësirë ​​dhe duke mbajtur tre gishtat së bashku mbi kokë”.

“Me vite më kanë bllokuar hyrjen në Kosovë me pretekstin se po ua prish “rendin kushtetues”. Është e rëndësishme për mua të mbroj rendin kushtetues të vendit tim. Menduan se do të më ndalonin edhe sonte, por siç thashë – kush e di qëllimin, e di rrugën, qoftë edhe nëpër pyll. Përshëndetje nga fshati Reçicë!”, ka shkruar Milica Zavetnica.

A ka të bëjë me aktivizmin, ekzicionimin, marketingun e mirë apo të keq politik?

Bashkëbiseduesit e Danasit nuk e kontestojnë të drejtën e shprehjes dhe lirisë kur tentojnë të përcjellin mesazhe politike, por lëvizjen e kreut të Zavetnikut pothuajse unanimisht e vlerësojnë si sipërfaqësore dhe pa kuptim dhe qëllim të qartë.

“Milica Zavetnica hyri në Kosovë – tragjikomedi patriotike.

“Unë si aktiviste nuk mund të mos e mbështes aktin e aktivizmit politik, por duhet të jetë e qartë se çfarë thuhet dhe çfarë kuptimi ka aksioni. Natyrisht, është e rëndësishme që aksioni të mos rrezikojë askënd – tha për Danas, Biljana Stojkoviq, bashkëkryetare e partisë Zajedno.

“Mendoj se është një formë e promovimit të ideve të veta”, shton ai, çfarëdo qofshin ato.

“Mua të kalosh fshehurazi nëpër pyll më duket mjaft e çuditshme dhe nuk jam i sigurt se çfarë mesazhi është dërguar dhe kujt saktësisht”, tha ajo

Milica Zavetnica dhe performanca e saj e trishtë

Pavle Gërboviq, kryetar i Lëvizjes Qytetarët e Lirë, nuk konteston se secili ka të drejtë të përcaktojë atë që ai e konsideron sukses personal.

“Nuk dua të përfshihem në këtë apo të kundërshtoj asgjë. Por sinqerisht besoj se as serbët dhe as shqiptarët nuk e meritojnë perspektivën e kalimit të fshehtë nëpër pyje dhe shtigje alternative, por një bashkëjetesë paqësore dhe dinjitoze”, tha Grbovic për Danas.

Për të arritur atje duhet të japim të gjithë një kontribut personal, vëren ai, dhe mbi të gjitha politikanët duhet ta bëjnë këtë duke vepruar me përgjegjësi dhe duke dërguar mesazhe që nuk nxisin urrejtje dhe intolerancë.

“Milica Gjurgjeviq Stamenkovski konfirmoi herë se premtimet funksionojnë për regjimin” – tha për Danas Dragomir Angjelkoviç, një analist politik.

Ndërsa Vuçiq nuk i shfuqizoi strukturat serbe që mbrojtën veriun e Kosovës (2015-16), thekson ai, serbët nga ajo pjesë si dhe ata nga pjesa tjetër e tij (Serbia qendrore dhe Vojvodina), duke përfshirë edhe politikanët, kalojnë lirisht vijën administrative.

Siç shton ai, atje mund të shkaktonin vetëm disa probleme, por kjo nuk ishte e rëndësishme sepse ekzistonte një rrjet funksional i rrugëve alternative që lidhin Serbinë qendrore me veriun e Kosovës.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Koreja e Veriut ka dërguar trupa në kufirin e saj…