Këta janë 10 kandidatët e Listës Serbe që janë në radhë për t’u bërë deputetë

08 nëntor 14:32

10 deputetët e Listës Serbe kanë dorëzuar zyrtarisht mandatet e tyre, ndërsa Kuvendi i Kosovës pritet t”i ndjekë procedurat ligjore për zëvendësimin e tyre, me kandidatët tjerë në listën pasuese, sipas numrit të votave dhe renditjes.

Ky subjekt në zgjedhjet e 14 shkurtit 2021 ka garuar me 20 kandidatë. Në listën e pritjes janë 10 të ardhshmit që sipas procedurave do të mund të betohen si deputetë.

Lista Serbe ka marrë vendim që të tërhiqet nga të gjitha institucionet e Kosovës, përfshirë qeverinë, parlamentin, komunat.

Gjithashtu serbët janë duke u tërhequr nga gjyqësori, policia, administrata.

Më poshtë është lista e plotë, me deputetët që kanë dorëzuar mandatet [me të kuqe] dhe ata që janë në radhë [me të gjelbër]:

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ish-presidenti i Serbisë, Boris Tadiq, ka thënë se pret që…