Kompania “Meta” pëson rënie të të ardhurave për herë të parë

28 korrik 16:08

“Meta”, kompania amë e rrjetit social “Facebook”, ka pësuar rënie të të ardhurave për herë të parë.

Ky fakt shënon epokë të re për “Facebook”-un, që vazhdimisht ka raportuar për rritje prej vitit 2012.

Parashikimet për muajt vijues nuk kanë treguar shenja të përmirësimit dhe themeluesi i “Facebook”-ut, Mark Zuckberberg, ka thënë se kompania planifikon të fokusohet në periudhën afatgjatë.

Të hyrat e Meta-s kanë rënë në çerekun e dytë për gati 1 për qind në 28.8 miliardë dollarë, ndërsa fitimet për 27 për qind në rreth 6.7 miliardë dollarë.

Shefja operative, Sheryl Sandberg, ka thënë se forcimi i dollarit amerikan i ka bërë të pafavorshme kurset e këmbimit.

Shefi i financave, Dave Wehner, ka thënë se ulja e marketingut online në kohën e paqartësive ekonomike, është një tjetër arsye për këtë rënie.

“Facebook”-u ka 1.97 miliard përdorues brenda ditës.

“Meta” ka në pronësi edhe platformat tjera si “WhatsApp” dhe “Instagram”.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Edhe pse Kosova dhe vendet e tjera të rajonit po…