Spanja mbështet hyrjen e Ukrainës në BE

20 maj 16:21

Ministri i Jashtëm i Spanjës, Jose Manuel Albares, ka thënë se vendi i tij mbështet ambicien e Ukrainës për t’u bashkuar me Bashkimin Evropian.

Komisioni Evropian do të nxjerrë një raport në qershor nëse do të pranojë kërkesën e Ukrainës për t’u bërë një kandidat për anëtarësim në BE.

E pushtuar nga fqinji i saj Rusia, Ukraina kërkon një pranim të shpejtë, të cilin vende si Holanda dhe Kroacia e kanë kundërshtuar.

Megjithatë, Albares tha se Spanja do të mbështeste pranimin e Ukrainës nëse raporti i qershorit nuk e këshillon atë.

“Nëse raporti i Komisionit Evropian është i favorshëm, Spanja do të mbështesë aspiratat e Ukrainës për t’u bërë kandidate dhe prej andej krerët e shteteve dhe qeverive do të takohen për të diskutuar mënyrat se si të ndodhë kjo”, tha ai për Reuters.

Ministri i Jashtëm mirëpriti gjithashtu një propozim të fundit nga presidenti francez Emmanuel Macron, për të krijuar një lloj të ri të komunitetit politik evropian që do të lejonte vendet jashtë bllokut, duke përfshirë Ukrainën dhe Britaninë, të bashkohen.

“Evropa duhet të përcaktojë veten përballë sfidave të ardhshme dhe zgjerimit të ardhshëm nëse ndodh. Ideja e Macron është brenda këtij kuadri reflektimi dhe Spanja mirëpret çdo gjë që çon përpara procesin e integrimit evropian”, shtoi Albares.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Komandanti i FSK-së, Gjenerallejtënant Bashkim Jashari, ka nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi…