Zbulohet xhamia në shkretëtirë, një nga më të lashtat në botë

23 korrik 11:28

Arkeologët kanë zbuluar në shkretëtirën e Negev në Izrael një xhami që mendohet se është më e lashta në botë.

Xhamia, e cila daton në shekullin e shtatë apo tetë, u zbulua nga studiuesit e Autoriteteve të Antikave të Izraelit. Zbulimi u bë ndërsa gjatë punimeve për ndërtimin e një lagje të re në qytetin e Rahat.

Arkeologët thanë se xhamitë e mëdha të kësaj periudhe janë gjetur në Mekë dhe Jerusalem, por ishte e rrallë të gjendej një ndërtesë e tillë në këtë zonë.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Më shumë se 50 balena pilotë janë gjetur të ngordhura…