Ajo që ndodhi në Bosnjë ishte luftë civile, Serbia s’kishte asnjë njësi ushtarake këtu

27 maj 2024 | 08:28

Presidenti i Bosnjës dhe Hercegovinës – entiteti Republika Srpska, Milorad Dodik, pa fije turpi vazhdon ta mohojë gjenocidin në Srebrenicë.

Këtë herë miku i afërt i Putinit dhe marioneta e Aleksandar Vuçiqit e quajti luftë civile agresionin kundër Bosnjë-Hercegovinës. Madje pretendimi i tij shkon edhe më tej.

Ai thotë se Serbia nuk kishte asnjë njësi ushtarake në Bosnjë-Hercegovinë.

Dodik tha se Kroacia, pas sponsorizimit të Rezolutës për gjenocidin në Srebrenicë, duhet të heshtë sepse, siç pretendoi ai, ishte NDH ajo që kreu gjenocidin e padiskutueshëm ndaj popullit serb.

Dodik i tha Srna-s se kreu i diplomacisë kroate, Gordan Grliq Radman, pas sponsorizimit të rezolutës, bëri thirrje për qëndrueshmërinë e BeH-së si një komunitet i dy entiteteve të barabarta dhe tre kombeve përbërëse, “dhe ai nuk e kishte problem që rezoluta e diskutueshme arriti OKB pikërisht në kundërshtim me parimet që ai promovon”.

“Kroacia mori pjesë aktive në luftën civile në Bosnje dhe Hercegovinë, ndryshe nga Serbia, e cila nuk kishte asnjë njësi të vetme ushtarake në territorin e Bosnje-Hercegovinës. Gjykata deklaroi gjithashtu për pjesëmarrjen e Kroacisë në luftën civile në Bosnje dhe Hercegovinë, duke e cilësuar atë si një ndërmarrje të përbashkët kriminale”, tha Dodik.

Sipas tij, “Kroacia është shfaqur disa herë si sponsor në BeH, me faktin se do të donte të harronte disa sponsorizime tani, por nuk mundet për shkak të vendimeve të Gjykatës, vendimeve të së cilës i referohet Radman sot, por në një kontekst të ndryshëm”.

“Kroacia duhet të heshtë të paktën tani sepse ishte NDH ajo që kreu krimet më të mëdha në këtë fushë, ajo bëri një gjenocid të padiskutueshëm ndaj popullit serb”, përfundoi Dodik.

 

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) mban sot konferencën përmbyllëse…