Aktakuzë kundër 10 personave për keqpërdorim të detyrës zyrtare

23 gusht 2023 | 14:52

Prokuroria Speciale e Kosovës ka ngritur aktakuzë ndaj 10 personave.

Ata akuzohen për keqpërdorim të detyrës zyrtare, dhe njëri për falsifikim.

Nuk dihet për cilin institucion dhe për cilët zyrtarët bëhet fjalë.

Njoftimi i plotë:

Aktakuzë për keqpërdorim të pozitës apo autoritetit zyrtar dhe falsifikim të dokumentit zyrtar

Prishtinë, 23 gusht 2023 – Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës (PSRK), ka ngritur sot aktakuzë në Gjykatën Themelore në Prishtinë – Departamentin Special, kundër dhjetë (10) të pandehurve me inicialet B.R. V.B. Z.A. J.A. E.M. B.D. N.P. G.M. I.B dhe M.G.

Prokuroria Speciale njofton se të pandehurit e lartcekur në cilësinë e personave zyrtarë, në bashkëkryerje duke shfrytëzuar detyrën dhe autoritetin zyrtar, si dhe, duke tejkaluar kompetencat e tyre ligjore, me dashje vepruan në kundërshtim me Ligjin e Prokurimit, Ligjin për ndarjet buxhetore të vitit 2019, Ligjin për menaxhimin e financave publike dhe përgjegjësitë, si dhe, me aktet tjera ligjore dhe nën ligjore.

Me këto veprime të pandehurit B.R. V.B. Z.A. J.A. E.M. B.D. N.P. G.M. I.B dhe M.G. në bashkëkryerje kanë kryer veprën penale “Keqpërdorim i pozitës apo autoritetit zyrtar’’, sanksionuar nga neni 414 paragrafin 2, lidhur 31 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës.

Ndërkaq, e pandehura V.B. akuzohet edhe për veprën penale “Falsifikimi i dokumentit zyrtar”, nga neni 427 paragrafi 1 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ambasada amerikane në Prishtinë ka njoftuar se disa profesionistë të…