“Apple” dhe “Samsung”  zgjidhin mosmarrëveshjen për patentë

28 qershor 21:56

“Apple” dhe “Samsung Electronics”,  të mërkurën vendosën një marrëveshje për patentë, sipas një depoziti të Gjykatës së Qarkut të SHBA për Qarkun e Veriut të Kalifornisë.

 

Kjo marrëveshje përfundon një betejë patentash që “Apple” ka zhvilluar kundër “Samsung”, që nga viti 2011 lidhur me akuzat se “Samsung”,  ka shkelur patentat e “Apple”, duke “kopjuar” dizajnin e “iPhone”.

“Samsung” kishte paguar më parë $ 399 milion “Apple” për të kompensuar shkeljen e patentës. “Samsung” do të duhet të bëjë një pagesë shtesë për “Apple” me gati 140 milionë dollarë, nëse aktgjykimi është mbështetur.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Zëvendëskryeministri i Kosovës, Enver Hoxhaj po qëndron për vizitë zyrtare…