“Apple” nis betejën kundër varësisë së përdorimit të “iPhone” nga fëmijët

08 janar 2018 | 11:45

Dy aksionarë të gjigantit amerikan “Apple”, të shqetësuar nga ndikimet mbi shëndetin mendor të përdorimit të tepruar të “iPhone”, kanë kërkuar kryerjen e një studimi në lidhje me varësinë e fëmijëve ndaj telefonave smartphone.

“Ka një numër gjithnjë në rritje të provave që dëshmojnë se për të paktën disa nga përdoruesit e rinj më të zellshëm, mund të ketë pasoja negative të pavullnetshme mbi shëndetin”, shkruajnë investitorët Jana Partners LLC dhe Fondi i Pensioneve të Mësuesve Kalifornianë (Clastrs), në një letër që mban datën e 6 janarit.

Gjiganti i teknologjisë amerikane propozoi tashmë kontrolle të prindërve dhe mundësinë për kufizimin e aksesit në disa aplikacione dhe përmbajtje.
“Të luftosh në këto momente problemin do të rrisë vlerën për një afat të gjatë për të gjithë aksionerët”, theksuan ata në letrën e tyre të cituar më herët nga “Wall Street Journal”.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Investitorët në Eurozonë janë ndjerë më optimistë gjatë Janarit, ndërkohë…