Autostrada më e rrezikshme në botë

19 dhjetor 2017 | 10:56

Autostrada Karakoram është rruga e tetë që lidh Kinën dhe Pakistanin nëpërmjet një kalimi në Khunjerab me lartësi 4 693 metra.

Rruga është një nga më të frikshmet në botë. Për ndërtimin e saj kanë humbur jetën 82 punëtorë kinezë dhe 810 pakistanezë. Rruga është një nga rrugët e shumta të vjetra të quajtura rrugët e mëndafshit.

Rruga ka një gjatësi prej 800 kilometrash. Filloi të ndërtohet në vitin 1959 dhe përfundoi në vitin 1986.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Papa Françesku ka ndezur qirinjtë e ditëlindjes së tij në…