Banorët e Krushës së Vogël kërkojnë dënim maksimal për Drako Tasiq

17 qershor 2020 | 10:47

Banorët e fshatit, Krushë e Vogël, kanë protestuar të mërkurën para objektit të Gjykatës Themelore të Prizrenit, ku po mbahej seanca e fundit në gjykimin për krime lufte ndaj të akuzuarit Darko Tasiq.

Darko Tasiq, i cili deri në vitin 1999 kishte jetuar në Krushë të Vogël, bashkë me familjen e tij, akuzohet nga Prokuroria Speciale e Kosovës për vepra krime të luftës kundër popullatës civile shqiptare.

Disa gra të Krushës së Vogël, që bashkë me shumë anëtarë të familjes u mblodhën para gjykatës, kanë kërkuar dënim maksimal për Tasiq, raporton “Rel”.

Prokurorja Speciale e Kosovës, Drita Hajdari dhe dy mbrojtësit e Tasiqit, Lubomir Pantoviq dhe Dejan Vasiq, kanë paraqitur fjalën e tyre përfundimtare.

Në këtë gjykim ka dëshmuar edhe gazetari britanik John Sweeney, i cili ka bërë dokumentarin “Serb genocide against Albanians” – “Gjenocidi serb kundër shqiptarëve”.

Ai kishte rrëfyer për masakrën në fshatin Krushë e Vogël, në gjykimin ndaj serbit të akuzuar Tasiq.

Sipas Fondit për të Drejtën Humanitare, gjatë konfliktit të viteve 1998-‘99 në Kosovë, janë vrarë më shumë se 13,500 persona.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti ka pritur në takim Përfaqësuesin…