Berlini shpall emergjencën klimatike

10 dhjetor 21:50

Senati i Berlinit,  shpalli sot një emergjencë klimatike për kryeqytetin gjerman, duke i hapur rrugën përpjekjeve shtesë për sa i përket veprimeve mbi ndryshimin e klimës.

“Kemi bërë me dije se duam të shkojmë përtej qëllimeve tona aktuale, për të ulur emetimet e dyoksidit të karbonit me 85%, krahasuar me nivelet e 1990”, deklaroi kryebashkiaku i Berlinit Michael Mueller, shkruan “ATSH”.

Senatori Regine Guenther, i cili drejton departamentin e Mjedisit në Senat dhe hartoi vendimin, dëshironte të përfshinte një qëllim prej të paktën 95% para vitit 2050, por nuk mund të siguronte miratimin.  Me këtë vendim, Berlini ndjek gjurmët e shumë bashkive në të gjithë botën, duke përfshirë rreth 50 në Gjermani, që kanë deklaruar emergjencë klimatike.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Gjashtë emigrantë kanë vdekur nga i ftohti ditët e fundit…