Bugatti vendos rekord botëror për shpejtësi

04 shtator 20:21

Bugatti është kompania e parë në botë që prodhon makina për përdorim personal (jo garash), dhe që ka kapur shpejtësinë 490 km/orë. (Rekordi i vendosur nga makinat e garave është 804 km/orë.)

Për të arritur këtë, kompania bashkëpunoi me kompaninë italiane të prodhimit të makinave të garave, “Dallara”, duke modifikuar një model “Chiron”, që po të blihet normalisht nga kompania kushton rreth 3 milionë dollarë.

Chiron-i i modifikuar u drejtua nga piloti Endi Uallas, dhe prova u bë te pista private e Volkswagen-it, “Ehra-Lessien”, në Gjermani. Bugatti është një kompani në pronësi të Volkswagen Group, që gjithashtu zotëron edhe Lamborghinin dhe Bentley-n.

Makina e dytë më e shpejtë është suedezja Koenigsegg Agera RS e vitit 2017 – 445 km/orë

E treta, makina amerikane e vitit 2014 Hennessey Venom GT – 434 km/orë

Bugatti Veyron Super Sport e vitit 2010 – 268 431 km/orë

Bugatti Chiron e vitit 2016 – 420 km/orë

SSC Ultimate Aero e vitit 2007 – 411 km/orë

Koenigsegg Regera e vitit 2016 – 410 km/orë

Bugatti Veyron e vitit 2005– 407 km/orë

Dauer Porsche 962 Le Mans e vitit 1993 – 403 km/orë /top-channel

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kosovë -arsimi fillor: 478€; -arsimi mesëm: 549.7€ Shqipëri -cikli i…