Burri mbledh monedha për 45 vjet, në fund zbulon shumën e madhe

05 dhjetor 2023 | 15:36

Shumë njerëz zhvillojnë një hobi për të mbledhur gjëra me kalimin e viteve, dhe një amerikan mblodhi monedha.

Ota Anders nga Luiziana, 73 vjeç, mblodhi mijëra monedha. Ai filloi me një shishe të vetme plastike dhe mbushi gjithsej 15 shishe të tilla. Pasi mblodhi monedha për 45 vjet, ai vendosi t’i arkëtonte ato.

“Duke parë një monedhë të humbur ose të hedhur më kujtoi të isha mirënjohës“, tha ai.

Burri shpjegoi se si arriti të mblidhte kaq shumë monedha të vogla.

“Unë kurrë nuk kam shpenzuar kusuret. Më mirë do të paguaj me një faturë sesa të jap një monedhë”, shtoi Ota.

Jo vetëm kaq, nxënësit e shkollës ku ai mësonte shpesh i jepnin monedha, por asnjëherë nuk pranonte donacione. Kur një student i sillte disa monedha, ai ia kthente shumën në një formë më të madhe.

Pas kaq vitesh grumbullimi të monedhave, Ota vendosi të shkonte në bankë dhe t’i dorëzonte ato. Ai mblodhi gjysmë milioni monedha, të cilat arritën në 5,135,14 dollarë. Ai i shpenzoi ato para për të paguar faturën e dentistit.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Gjykata Supreme e Kosovës nuk ka nxjerrë ende përfundime lidhur…