Deputetët fillojnë të arrijnë në Kuvend

03 shkurt 10:15

Kanë mbetur më pak se një orë deri në fillimin e seancës ku pritet të zgjedhet Qeveria e re e Kosovës.

Qeveria e re që pret miratimin nga Kuvendi, është rezultat i marrëveshjes së arritur ndërmjet Lëvizjes Vetëvendosje dhe Lidhjes Demokratike të Kosovës.

Në ambientet e Kuvendit kanë filluar të vijnë deputetët, në Kuvend tashme ka arritur mandatari për kryeministër, Albin Kurti i cili në këto momente ka mbledhur Grupin Parlamentar të Lëvizjes Vetëvendosje.

Për formimin e qeverisë, janë të nevojshme të paktën 61 vota për, nga 120 deputetë sa ka kuvendi. Duke mos llogaritur komunitetet pakicë, LV dhe LDK kanë së bashku 57 vota në Kuvend.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Deputeti Veton Berisha ka deklaruar se sot para fillimit të…