Deputetëve u kërkohet të mos e votojnë propozimin e Qeverisë për tejkalim të deficitit buxhetor

11 qershor 2020 | 13:17

Kryetari i Komisionit për Buxhet dhe Financa, Hekuran Murati, u ka kërkuar deputetëve të mos votojnë propozim-vendimin e qeverisë për ndryshimin dhe tejkalimin e përkohshëm të rregullave fiskale të deficitit buxhetor, pasi sipas tij, nuk ka kaluar në komisionin që i mbikëqyrë financat e shtetit.

Murati në seancën plenare që po mbahet ende, ka thënë se 250 milionë eurot në rritjen e deficitit nuk janë të justifikueshme.

Ndërsa ministrja e Financave, Hykmete Barjami, në reagimin e saj karshi kryetarit Murati, ka thënë se një propozim-vendim i tillë ka qenë edhe tek qeveria Kurti.

Ajo ka thënë se nëse dëshirohet të implementohet pako emergjente, duhet lejuar të bëhet ky tejkalim dhe ndryshim i deficitit buxhetor.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ministrja e Financave dhe Transfereve, Hykmete Bajrami, ka deklaruar se…