Dioqeza Rashkë-Prizren: Personat e armatosur janë larguar nga Manastiri i Banjskës

24 shtator 2023 | 20:08

Dioqeza Rashkë-Prizren ka thënë se situata në Manastirin e Banjskës aktualisht është e qetë dhe se personat e armatosur janë larguar nga manastiri.

Dioqeza potencoi se kanë vërejtur prani të Policisë së Kosovës dhe EULEX-it para portës së hyrjes dhe në oborr të manastirit, raporton Klankosova.tv.

“Dioqeza e Rashkë-Prizren njofton opinionin se gjendja në Manastirin e Banjskës aktualisht është e qetë, ndonëse ende ndihet frika nga ngjarjet e sotme si në rrethinë ashtu edhe në vetë portën e manastirit.

Personat e armatosur që depërtuan sot janë larguar nga manastiri dhe aktualisht është vërejtur prania e Policisë së Kosovës dhe EULEX-it para portës së hyrjes dhe në oborrin e manastirit”, thuhet në njoftim.

“Në konviktin e manastirit ndodhet ende igumeni me vëllezërit e tij, si dhe një grup besimtarësh nga Novi Sadi, mes të cilëve edhe dy fëmijë të mitur. Drejtoria e Manastirit njofton se të gjithë tani për tani janë mirë”.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Drejtoresha e Spitalit të Mitrovicës ka folur në lidhje me…