Dodiku bën presion: Deri në fund të muajit do t’ua dërgojmë marrëveshjen për shkëputje partnerëve në BeH

30 maj 2024 | 14:51

Milorad Dodik, presidenti i Republika Srpska, ka njoftuar se deri në fund të muajit do t’u dërgojë partnerëve nga Federata e BeH një marrëveshje për shkëputje.

Pavarësisht paralajmërimeve të partnerëve ndërkombëtarë, veçanërisht Ambasadës së ShBA-së, e cila ka thënë se shpërbërja do të thotë fundi për Bosnjën dhe Hercegovinën më të vogël entitet, Dodik nuk heq dorë nga ideja e tij.

“Ne do të jemi në organet e Bosnjë-Hercegovinës, por do të marrim vendime vetëm në interesin tonë. E meqë nuk ka vendime në interesin tonë, vështirë se do të marrim vendime, ka thënë Dodiku, duke shtuar se marrëveshja do të dërgohet deri në fund të muajit”, transmeton “RTRS”.

Ai ka thënë se kolegët e tij nga Sarajeva mendojnë se janë të fuqishëm sepse janë të preferuarit e Amerikës.

“Por ata nuk e dinë se ka ndryshuar raporti i fuqisë në botë”, ka thënë ai.

 

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kryetari i Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës…