E dini domethënien e kësaj shenje të komunikacionit?

05 korrik 2024 | 08:30

Kjo shenjë është nga Koreja e Jugut, por ka edhe tabela të postuara diku tjetër që tregojnë rreziqet e përdorimit të smartfonit në trafik.

Telefonat celularë janë plaga e kohës sonë, megjithëse shumë prej jush do të thoshin se nuk është kështu.

Sikur nuk bëjmë dot më pa to, na janë rritur me duar dhe tru, ndaj i përdorim aty ku nuk duhet.

Trafiku, për shembull… Njerëzit që shikojnë telefonat inteligjentë dhe ecin në rrugë (është krijuar një fjalë për t’i përshkruar ata – zombies, nga smartphone dhe zombies) mund të bëhen një rrezik real për veten dhe të tjerët.

Kjo tabelë është nga Koreja e Jugut, por ka edhe tabela të postuara gjetkë që tregojnë rreziqet e përdorimit të smartfonit në trafik.

Shenja të këtij lloji ka edhe në Gjermani. Në Lituani, tabelat e trafikut kërcënojnë madje këmbësorët me përplasje me autobusin nëse kalojnë rrugën me celular në dorë.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Një nga provat e fundit që vetura elektrike ende nuk…