Ekranet, të dëmshme për fëmijët? Ja çfarë sugjeron studimi britanik

04 janar 12:37

Thonë se përdorimi i tepërt i ekraneve nga fëmijët është i dëmshëm, por pak prova ka për ta vërtetuar këtë.

Pediatrët thonë se prindërit duhet të shqetësohen më pak, për sa kohë që ata kanë një farë kontrolli mbi kohën që fëmijët kalojnë në ekran.

Një udhëzim në Britaninë e Madhe eviton përcaktimin e limiteve kohore, ndërkohë që rekomandon mospërdorimin e tyre të paktën një orë para gjumit.

Ekspertët thonë se është e rëndësishme që përdorimi i ekraneve të mos cenojë gjumin, ushtrimet stërvitore dhe kohën me familjen.

Debati në lidhje me kohën që të rinjtë kalojnë para ekraneve është i nxehtë. Sidoqoftë, ky studim i fundit i sheshon pak shqetësimet.

Një tjetër studim, ndërkohë, ka dalë në përfundimin se vajzat janë dy herë më të predispozuara të shfaqin simptoma depr`esive të lidhura me përdorimin e medies sociale në moshën 14 vjeç, krahasuar me djemtë.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ekrem Kryeziu Pas suksesit të Festivalit të Dytë Ndërkombëtar Teatror…