Etiopia i kërkon Britanisë ‘thesaret’ e grabitura 150 vjet më parë

01 maj 11:06

Etiopia bën thirrje për kthimin e objekteve të vlefshme të plaçkitura nga forcat britanike 150 vjet më parë.

Thesaret e Afrikës Lindore janë aktualisht në shfaqje në Muzeun “Viktoria dhe Albert” në Londër. Ndër thesaret e çmuara është edhe një kurorë ari dhe një kupë e kapur nga forcat britanike gjatë betejës së Maqdala në vitin 1868, pasi trupat e plaçkitën fortesën e perandorit Tewodros II.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Dashuria për ekipin e tij nuk njeh kufij, sidomos në…