“Facebook News” edhe në Gjermani nga muaji maj

02 mars 11:34

“Facebook” në maj prezanton informacionet e shumë medieve dhe shtëpive botuese gjermane në seksionin “Facebook News”. Për këtë rrjeti social edhe do të paguajë.

Pas aplikimit në Britaninë e Madhe “Facebook” nis edhe në Gjermani me ofertën e lajmeve. Sikurse njoftoi kompania në SHBA, “Facebook News” do të ofrohet në maj edhe në Gjermani. Në këtë seksion përdoruesit do të furnizohen vetëm me informacione nga mediat. Në SHBA dhe në Britaninë e Madhe ndërkohë ekziston “Facebook News”, ndër së shpejti oferta do të pasojë edhe në Francë.

“Facebook” do të paguajë për informacione shtesë

Sipas të dhënave të “Facebook”-ut janë nënshkruar kontrata me mediet gjermane “Spiegel Online”, “Frankfurter Allgemeine Zeitung”, “Funke Mediengruppe” si dhe me një sërë gazetash të tjera lokale, mediet e sportit e revistat e modës.

Gjatë vitit do të pasojnë edhe bashkëpunime me media të tjera. Kompania nuk deklaroi se sa para do t’i paguajnë sipërmarrjet mediatike për aplikimin në Gjermani të platformës “Facebook News”.

Por u tha, se nga ana tjetër “Facebook” do të paguajë për linqe shtesë, që të çojnë tek faqet e botuesve dhe që e tejkalojnë volumin e përmbajtjeve që botuesit i postojnë vet në “Facebook”, bëhet e ditur.

Do të ketë linqe për përmbajtje të hapura të vëna në dispozicion si dhe linqe, që ndodhen pas barrierës se pagesës.

Në Australi “Facebook”-u si edhe “Google” për vite me radhë janë grindur me qeverinë lidhur me një ligj të ri për median të miratuar tani. Grindja kulmoi madje deri në një bllokadë të përkohshme nga ana e “Facebook”-ut. Tani dy koncernet e teknologjisë nga SHBA duhet të pagujanë në Australi për linqet e mediave.

Në Gjermani ende nuk ka një ligj të tillë. Reformimi i së drejtës së autorit, që do të shqyrtohet javën e ardhëshme në Bundestag, pritet të sjellë më shumë qartësi. /DW/

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka përmbyllur të hënën në mesnatë…