“Facebook”-u nuk do të toleroj nacionalizmin e bardhë

28 mars 12:07

Rrjeti më i madh social në botë, “Facebook”, ka njoftuar se do të bllokojë “lavdërimin, mbështetjen dhe përfaqësimin e nacionalizmit të bardhë dhe separatizmit”, nisur nga java e ardhshme.

“Facebook” po ashtu u zotua se do të përmirësojë aftësitë e tij për të identifikuar dhe bllokuar materialet nga grupet terroriste.

 Rrjeti social është nën presion, qëkur një person i armatosur transmetoi drejtpërdrejt në “Facebook” sulmet e tij në dy xhami të Zelandës së Re, më 15 mars.

 “Facebook” ka njoftuar  se ka shtuar ekipet e tij të monitorimit të përmbajtjes dhe se ka hequr tashmë faqet që janë përdorur për të promovuar dhe organizuar mitingje nga grupet e supremacistëve të bardhë.

 

 

 

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Deputeti i Kuvendit të Kosovës, Daut Haradinaj, ka thënë se…