FBI dhe CIA: Mos përdorni “Huawei”

15 shkurt 15:34

Krerët e 6 agjencive më të mëdha të inteligjencës amerikane, mes tyre FBI dhe CIA, kanë paralajmëruar amerikanët që të mos përdorin produktet dhe shërbimet e gjigantëve kinezë të teknologjisë, “Huawei” dhe “ZTE”.

Sipas “CNBC”, shefat e inteligjencës e kanë bërë këtë rekomandim gjatë një dëgjese në Komitetin e Inteligjencës.

Në fjalën e tij, drejtori i FBI-së, Chris Wray, deklaroi se qeveria ishte shumë e shqetësuar mbi rreziqet e lejimit të kompanive të huaja që të marrin pozicione të mira brenda rrjetit të telekomunikacionit. “Kjo do t’i lejojë atyre që të modifikojnë ose të vjedhin informacion. Gjithashtu, i lejon që të bëjnë spiunazh”, ka thënë Wray.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ministri i Inovacionit dhe Ndërmarrësisë  Besim  Beqaj bashkë me Kryetarin…