FMN-ja synon të ashpërsojë luftën ndaj korrupsionit

22 prill 2018 | 20:31

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) do të rishikojë rolin e vendeve të përparuara në korrupsion, do të vlerësojë ndikimin ekonomik të qeverisjes së dobët dhe do të japë rekomandime politike, në të njëjtën kohë do të shtrëngojë ndjekjen e korrupsionit në vendet që japin hua.

“Në kuadër të sistemit të menaxhimit të rishikuar anembanë botës, FMN-ja do të vlerësojë fusha të tilla si menaxhimi i buxhetit, mbikëqyrja e sektorit financiar, kontrollet e bankës qendrore, rregulloret e tregut dhe sundimi i ligjit”, thuhet në njoftimin e FMN-së./ Ksp

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, duke folur për Ditën…