Gjermania nuk do të japë më para kesh për azilkërkuesit

01 shkurt 2024 | 11:03

Gjermania do të sigurojë të paktën disa përfitime të mirëqenies për azilkërkuesit përmes “kartelave të mbushura me para” në vend të parave të gatshme në të ardhmen, pasi udhëheqësit e shtetit gjerman ranë dakord kryesisht për një standard të ri të përbashkët që do të prezantohet këtë verë.

Sipas mediave të huaja, ndërrimi synon pjesërisht të parandalojë migrantët që të transferojnë përfitimet e mirëqenies tek të afërmit ose miqtë në vendin e tyre, një çështje që është ngritur nga disa politikanë gjermanë.

Masa gjithashtu duhet të rregullojë shpërndarjen e përfitimeve dhe të lehtësojë barrën administrative për autoritetet e qeverisjes vendore.

Katërmbëdhjetë nga 16 shtetet federale të Gjermanisë ranë dakord për formatin e ri të kartës, sipas Boris Rhein, kryeministrit të shtetit perëndimor të North Rhine Westphalia dhe bashkëkryetarit të komitetit që mbledh së bashku të 16 kryeministrat e shteteve për të koordinuar politikën.

Personat që kanë aplikuar për azil në Gjermani kanë të drejtë të marrin përfitime të caktuara sociale, si dhe mbështetje të veçantë në rast sëmundjeje të rëndë ose shtatzënie, albinfo.ch

Bavaria dhe Mecklenburg-Vorpommern, synojnë gjithashtu të prezantojnë një kartë për migrantët, por do të ndjekin standardin e tyre.

Rhein argumentoi se futja e një karte pagese për të zëvendësuar përfitimet në para do të ndihmonte në reduktimin e stimujve për migrimin e paligjshëm në Gjermani.

Rhein tha se kartat duhet të jenë të përdorshme për një gamë të gjerë pagesash, por nuk do të funksionojnë jashtë vendit.

Ai tha gjithashtu se nuk janë planifikuar edhe transferime nga kartë në kartë dhe transferta të tjera në Gjermani dhe jashtë vendit.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Sot vazhdon intervistimi i Naim Murselit në Prokurorinë e Shtetit.…