Gjermania prezanton një detyrim të ri – do të prekë të gjithë punëtorët

15 shtator 21:54

Sipas vendimit të Gjykatës Federale të Punës (BAG), në Gjermani është futur detyrimi për regjistrimin e orarit të punës.

Sipas ligjit gjerman për kohën e punës, deri më tani duhej të dokumentohej vetëm puna jashtë orarit dhe puna javore, jo e gjithë koha e punës, raporton revista Phoenix.

Vendimi i BAG është objekt i debatit të ashpër në qeverinë e koalicionit Semafor dhe në mesin e ekspertëve të ligjit të punës, shkruan Index.

Kryetari i Gjykatës më të lartë Gjermane të Punës, Inken Gallner, dje në Erfurt arsyetoi detyrimin e punëdhënësve për të regjistruar në mënyrë sistematike orarin e punës së punonjësve të tyre, duke interpretuar ligjin gjerman për shëndetin dhe sigurinë në punë pas vendimit të Gjykatës Evropiane të Drejtësisë. (EUGH). .

Ekspertët: Kjo do të ketë pasoja të gjera
Ekspertët presin që vendimi revolucionar i BAG të ketë pasoja të gjera për modelet e kohës së punës të bazuara në besim të praktikuara në biznes dhe administratë, veçanërisht kur lidhet me punën nga shtëpia.

Inken Gallner, presidenti i gjykatës së punës, iu referua një seksioni të Aktit të Sigurisë dhe Shëndetit në Punë që detyron punëdhënësit të prezantojnë një sistem që mund të regjistrojë orët e punës së punonjësve.

“Nëse interpretoni Aktin Gjerman për Shëndetin dhe Sigurinë në Punë sipas dispozitave të Gjykatës Evropiane të Drejtësisë, atëherë tashmë ekziston një detyrim për të regjistruar orët e punës”, tha Gallner.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ministri i Brendshëm i Kosovës, Xhelal Sveçla i ka çuar…