Gjermania shkurton fondet federale për nevojat e refugjatëve

26 shtator 2023 | 15:46

Qeveria e Gjermanisë planifikon të përgjysmojë ndihmën federale për shtetet për të mbuluar kostot e tyre për refugjatët, si pjesë e një buxheti të shtrënguar të vitit 2024, pasi vendi përballet me inflacion të lartë.

Më shumë se 1 milion njerëz kërkuan strehim në Gjermani pasi Rusia pushtoi Ukrainën.

Komunat dhe 16 shtete po kërkojnë më shumë fonde federale për të përmbushur nevojat e refugjatëve vitin e ardhshëm.

Dy burime qeveritare, të cilët kërkuan të mos përmenden emrat, thanë se Berlini do të sigurojë një maksimum prej 1.7 miliardë eurosh për të plotësuar nevojat e refugjatëve në vitin 2024, nga 3.75 miliardë euro që dha këtë vit.

Qeveria federale nuk ka premtuar të rrisë shumën në nivelet e 2023 në vitet e ardhshme.

Një zëdhënës i ministrisë së Financave tha se nuk kishte asnjë rezultat në një takim të sotëm midis qeverisë federale dhe zyrtarëve shtetërorë për këtë çështje.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ish-ylli i WWE, Hulk Hogan u martua për herë të…