Gjykata Komerciale hyn në programin Legjislativ të Qeverisë për vitin 2019

11 korrik 16:42

Kabineti Qeveritar aprovoi në parim Nismën për lidhjen e marrëveshjes ndërmjet Qeverisë së Portugalisë dhe Qeverisë së Republikës së Kosovës për promovimin dhe mbrojtjen e ndërsjellë të investimeve.

Miratimin e Qeverisë së Kosovës e mori edhe propozimi i Ministrit të Drejtësisë, Abelard Tahiri, që në Programin Legjislativ për vitin 2019 të përfshihet edhe Projektligji për Gjykatën Komerciale. Themelimi i kësaj Gjykate del si rezultat i analizave të procesit të rishikimit funksional të sektorit të sundimit të ligjit, rezultate këto që rekomandojnë fuqishëm themelimin e kësaj gjykate.

Poashtu, me propozim të Ministrit të Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skender Reçica, në mbledhjen e sotme aprovimin e kabinetit qeveritar e mori edhe vendimi për pagesën e pensionit të papaguar për vitet 2011 – 2015, në vlerë prej 18 mijë euro për bashkëshorten e Ismet Jasharit – komandant “Kumanovës”.

Në fund të mbledhjes kryeministri Haradinaj ka kërkuar nga ministri i Financave, Bedri Hamza, sqarim lidhur me kërkesën dhe propozimin e Komunës së Gjilanit lidhur me çështjen e ujit të pijes në këtë komunë, dhe një kërkesë të K.R.U Gjakova lidhur me buxhetin e paraparë për renovimin e gypave në këtë ujësjellës. Ministri i Financave, Bedri Hamza tha se ndërrimi i gypave të azbestit është projekt jetik për qytetarët e komunës së Gjakovës dhe si ministri e Financave në proceset e ardhshme buxhetore, po edhe gjatë këtij viti, pas krijimit të rrethanave ligjore janë të gatshëm për mbështetjen e këtij projekti dhe adresimin e kësaj çështje.

 

/Epoka e re/

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, ka pritur në takim lamtumirës…