“Google” detekton problemet me zemër përmes skanimit të syve

27 shkurt 17:07

Hulumtuesit e kompanive “Google” dhe “Verily”, kanë zhvilluar një mënyrë të re të konfirmimit të rrezikut nga sëmundjet e zemrës përmes skanimit të syve të pacientëve dhe algoritmit të makinës për mësim.

Përmes të dhënave të fituara nga skanimi i syve të pacientëve, softueri mund të detektojë problemet pa testimin e gjakut.

Edhe pse metodologjia kërkon ende testime, aktualisht është precize sa i përket metodës aktuale për përcaktimit të rrezikut nga problemet me zemër.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Paul Pogba po has vështirësi në sezonin e tij të…