Gratë në Gjermani paguhen 21 për qind më pak se burrat

15 mars 17:11

Gratë janë paguar 21 për qind ma pak sesa burrat vitin e kaluar në Gjermani, duke e lënë të pandryshuar diferencën e pagave në baza gjinore, ka njoftuar Zyra Federale për Statistika, transmeton “Reuters”.

Burrat kanë fituar rreth 21 euro për një orë më 2017, krahasuar me 16.59 euro për gratë, ka njoftuar kjo zyrë.

Më 2017, diferenca mes pagave ka qenë 23 për qind.

Në raport është thënë se në diferencë ka ndikuar edhe vendi i punës.

Ndër faktorët e tjerë ka qenë edhe ajo se më pak gra kanë mbajtur pozita udhëheqëse dhe kanë qenë po gratë që kanë punuar më shumë se orar të pjesshëm.

Fjalët Kyçe:

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ka tërhequr të gjithë vëmendjen e pushuesve në Miami, pasi…