Hasani: Nëse LV nuk dërgon emër te presidenti, qeveria mbetet në detyrë deri në zgjedhjet e reja

26 mars 01:44

Ish-kryetari i Gjykatës Kushtetuese, Enver Hasani, thotë se me Kushtetutë Vetëvendosje ka të drejtë edhe njëherë të propozojë Kurtin për mandatar të qeverisë.

Hasani ka thënë se nëse Vetëvendosje nuk lëshon rrugë duke mos dërguar emër te Presidenti, qeveria mbetet në detyrë deri në zgjedhje të reja.

Ish-kryetari i Gjykatës Kushtetuese thotë se Kushtetuta e Kosovës ka shumë hapësira në krahasim me kushtetutat e vendeve tjera.

Ai ka deklaruar se në kushtetutat e vendeve tjera shpjegohet shumë qartë roli i një kryeministri në dorëheqje dhe rolin e kryeministrit në shkarkim.

Hasani thotë pozita e krye parlamentares më shumë është në aspektin moral se legal. “Vjosa Osmani nuk ka pse qëndron në atë pozitë”, tha ndër të tjera Enver Hasani.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Gjatë mbrëmjes së sotme ka vdekur një paciente 71-vjeçare nga…