HIMNI I LIRISË

10 maj 14:59

IVAN GUNDULIĆ

HIMNI I LIRISË

O e bukura, e dashura, e ëmbla liri,
më e shenjta dhuratë që Tynëzot na fali,
burimi i së vërtetës dhe njerëzores lavdi,
e vetmja stoli e kësaj Dubrave
as gjithë argjendi, ari e jetët njerëzore,
s’vlejnë sa bukuria jote me pastërti hyjnore!

(Përktheu Salajdin Salihu. Marrë nga numri i pestë i revistës “Akademia”)

Fjalët Kyçe:

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Me rastin e Ditës së Evropës, Filatelia e Postës së…