Inovacioni, lidhja dhe bashkëpunimi hapin rrugën për të kuptuar më mirë veten me Samsung Wellness

10 gusht 11:06

Në eventin Unpacked që do zhvillohet këtë javë, Samsung Electronics do të lançojë linjën e tij më të fundit të produkteve inovative të krijuara për të përmirësuar jetën e përditshme të përdoruesve, duke përfshirë përditësime që fuqizojnë rutinat e fitnesit dhe mirëqenies. Në pritje të lançimit të këtyre produkteve, Samsung reflektoi mbi filozofinë e kompanisë, arritjet dhe përparimin që ka bërë ndërsa i afrohet ndryshimit të fundit në fushën e kujdesit të shëndetit. Për këtë qëllim, Samsung është i fokusuar në vendosjen e standardeve të reja për përvojat shëndetësore përmes serisë Galaxy Watch dhe të gjithë portofolit të tij të produkteve. Për ta arritur këtë, Samsung ka krijuar tre shtylla kryesore për të ndihmuar njerëzit të arrijnë qëllimet e tyre: inovacionin e sensorëve, mirëqenien e lidhur dhe bashkëpunimin në industri.

“Bota ka hyrë në një epokë të re të mirëqenies. Në të kaluarën, shëndeti ishte vetëm një koncept i thjeshtë me një përkufizim të vetëm. Tani  të gjithë e përcaktojnë shëndetin dhe mirëqenien në bazë të kuptimit që ka për ta. Për të përmbushur qëllimet shëndetësore të të gjithëve, Samsung është i përkushtuar të sigurojë që të gjithë të kenë akses në burimet që u nevojiten, në mënyrë që të mund të punojnë drejt versionit më të mirë të vetes.” – tha TaeJong Jay Yang, shef i ekipit të kërkimit dhe zhvillimit të shëndetit në MX (Mobile eXperience) në Samsung Electronics.

Sensorë të avancuar për njohuri më kuptimplote

Për të krijuar zakone më të shëndetshme dhe për të arritur qëllimet, është e rëndësishme që ta njohim veten më mirë. Për përdoruesit e Samsung, ky udhëtim fillon me sensorin novator BioActive. Sensori BioActive jep të dhëna të sakta dhe gjithëpërfshirëse shëndetësore dhe ofron njohuri të zbatueshme dhe udhëzime që përdoruesit mund të përdorin gjatë rrugëtimit të tyre për një jetë më të shëndetshme.

I prezantuar për herë të parë me Galaxy Watch4, Sensori BioActive përdor një çip unik të vetëm që kombinon tre sensorë të fuqishëm shëndetësor – rrahjet optike të zemrës (PPG), sinjalin elektrik të zemrës (EKG) dhe analizën e rezistencës bioelektrike (BIA) – në një njësi kompakte. Dizajni i tij i thjeshtë rrit performancën dhe përshtatet lehtësisht për saktësi të shtuar dhe përdorim 24/7.

Megjithëse sensori ofron njohuri për të gjitha aspektet e shëndetit, është e rëndësishme të theksohen dy fusha kryesore: gjumi dhe përbërja e trupit. Gjumi shpesh neglizhohet kur krijojmë një rutinë të shëndetshme, por është thelbësor për shëndetin holistik. Samsung dëshiron të ndihmojë komunitetin tonë të flejë më mirë dhe për këtë arsye, ka prezantuar mjete të ndryshme të monitorimit të cilësisë së gjumit dhe ka lançuar një program të personalizuar udhëzimi për gjumin për t’i ndihmuar përdoruesit të flenë më mirë.

Kur bëhet fjalë për fitnesin, synimet e të gjithëve janë të ndryshëm. Për shkak të kësaj, sensori BioActive mat gjithashtu përbërjen e trupit, i cili thellon njohuritë e përdoruesve për shëndetin e tyre fizik. Sensori dërgon mikrorryma për të matur peshën e ruajtur, muskujt skeletorë të fituar, yndyrën e humbur trupore dhe nivelin e ujit në trup, duke i ndihmuar përdoruesit të arrijnë qëllimet e tyre.

Përveç këtyre përmirësimeve, Samsung i ka kushtuar gjithashtu vëmendje të madhe mbledhjes së dedikuar të të dhënave, në mënyrë që përdoruesit të mos kenë arsye për t’u shqetësuar ndërsa ndërtojnë një stil jetese më të mirë dhe më të shëndetshëm. Të gjitha të dhënat shëndetësore janë të koduara dhe të mbrojtura në vetë pajisjen, por gjithashtu mbrohen nga Knox, duke siguruar që të dhënat e përdoruesit të mbeten të izoluara nga burime të paautorizuara.

‘’Wellness’’ përfshin të gjitha pajisjet

Një nga misionet e Samsung është t’u sigurojë përdoruesve mjete që i lejojnë ata të monitorojnë shëndetin dhe mirëqenien e tyre të përgjithshme – pavarësisht nëse janë në shtëpi, në palestër apo në lëvizje. Aplikacioni Samsung Health, me më shumë se 200 milionë përdorues aktivë globalë, është në qendër të përvojës shëndetësore të Samsung në një gamë të gjerë pajisjesh, nga orët inteligjente te telefonat inteligjentë te tabletët dhe madje edhe televizorët. Aplikacioni regjistron dhe përpilon të gjitha llojet e të dhënave shëndetësore dhe informacionit të aktivitetit, i paraqet ato në mënyrë intuitive dhe jep udhëzime se si të shfrytëzohen ato të dhëna për të maksimizuar rezultatet. Informacioni i mbledhur është gjithëpërfshirës, ​​i lehtë për t’u kuptuar dhe inkurajon veprime pozitive.

Gjithashtu, pajisjet e lidhura nënkuptojnë një përvojë më të qetë dhe të përmirësuar të përdoruesit. Për shembull, ndërsa ndiqni programe të udhëhequra stërvitjeje ose meditimi në televizorët inteligjentë Samsung ose Galaxy Tabs në shtëpi, numri i kalorive dhe rrahjet e zemrës tuaj gjurmohen në Galaxy Watch-n tuaj. Ora juaj Galaxy gjithashtu njeh kur ju zë gjumi dhe fik automatikisht dritat dhe kondicionerët si përgjigje.

Bashkëpunimi i hapur nënkupton përvoja më të mira shëndetësore

Për t’u ofruar përdoruesve përvojën më të mirë të mundshme, Samsung bashkëpunon me liderë të tjerë në teknologji dhe mirëqenie. Në bashkëpunim me Google, Samsung ka zhvilluar Wear OS dhe Health Connect në mënyrë që më shumë përdorues të mund t’i bashkohen platformës së unifikuar dhe të përfitojnë nga shërbimet dhe zgjidhjet e reja për të përmbushur nevojat e të gjithëve.

Samsung po punon gjerësisht me ekspertë të palëve të treta, qendra kërkimore dhe universitete për të avancuar më tej aftësitë e monitorimit dhe njohurive të pajisjeve, duke përfshirë Fondacionin Kombëtar të Gjumit; Universitetin e Kalifornisë, Laboratorin e Gjumit në San Diego dhe Universitetin e Kalifornisë, San Francisko; Laboratori i Kërkimit të Hipoksisë për kërkimin e gjumit dhe oksigjenit në gjak; dhe Universiteti Shtetëror i Luizianës, Qendra Kërkimore Biomjekësore Pennington dhe Qendra e Kancerit të Universitetit të Hawait për kërkimin BIA.

Samsung është gjithashtu i përkushtuar në kërkimin e mënyrave të reja në të cilat zgjidhjet e arritura shëndetësore mund të përdoren në fushën e mjekësisë. Në muajt e ardhshëm, fokusi do të jetë në zhvillimin e më shumë mjeteve dhe burimeve për të mbështetur mjekësinë dhe për t’u dhënë përdoruesve një pamje më të plotë të të dhënave të tyre shëndetësore.

E ardhmja premtuese e shëndetit dhe mirëqenies

Në vitet e fundit, shumë njerëz në mbarë botën kanë adoptuar zakone dhe interesa të reja. Për shumë njerëz, këto përfshijnë një ndërgjegjësim më të madh për shëndetin fizik, mendor dhe gjumin.  Për të përmbushur këtë kërkesë, Samsung do  të vazhdojë të zgjerojë linjën Galaxy Watch për të përmbushur më mirë nevojat unike të përdoruesve.

Samsung vazhdimisht investon në kërkimin, zhvillimin dhe eksplorimin e mënyrave të reja për të punuar me partnerët e tij të besuar. Nëpërmjet bashkëpunimit të hapur dhe inovacionit, Samsung përpiqet të sigurojë që përdoruesit e tij të pajisen me teknologji të avancuara që i fuqizojnë ata të kuptojnë më mirë mendjet dhe trupat e tyre për një përvojë vërtet të integruar, gjithëpërfshirëse të shëndetit dhe mirëqenies.

Mezi presim që të shohim se çfarë do të ndodhë më pas. Sigurohuni që të bashkoheni në eventin online Galaxy Unpacked, më datë 10 Gusht, ora 15:00 në Samsung.com.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kuvendi i Kosovës duhet ta ketë prioritet miratimin e Kodit…