Inteligjenca artificiale Galaxy AI vjen në modelet e mëparshme të zgjedhura të pajisjeve Galaxy

29 mars 2024 | 15:08

Përditësimi i ri One UI 6.1 sjell inteligjencën artificiale revolucionare celulare edhe për më shumë përdorues të pajisjeve Samsung Galaxy

Samsung Electronics ka njoftuar se veçoritë e jashtëzakonshme të Galaxy AI [1]që u prezantuan me serinë Galaxy S24 në fillim të këtij viti do të jenë gjithashtu të disponueshme në pajisjet e mëparshme të zgjedhura Galaxy nga 28 Mars 2024. Me përditësimin e ri të sistemit operativ One UI 6.1, inteligjenca artificiale celulare do të jetë e disponueshme në seritë Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 dhe Tab S9[2]. Ky përditësim përforcon përvojën e përdoruesit të AI-së celulare me një qasje hibride që kombinon AI në pajisje, të bazuar në hapësirën kompjuterike.

Inteligjenca Artificiale (UI) është një nga zbulimet më të mëdha të kohës sonë dhe ne besojmë se pajisjet celulare do të bëhen pika kryesore e aksesit në teknologjinë UI. Inteligjenca artificiale në pajisjet celulare do të transformojë mënyrën se si përdoruesit ndërveprojnë me pajisjet e tyre, të dashurit e tyre dhe botën përreth tyre, duke ofruar mundësi të reja për të gjithë. Galaxy AI prezanton ndërfaqen e celularit në një mënyrë vërtet kuptimplote, duke sfiduar pengesat në komunikimin dhe kreativitetin apo produktivitetin.

Udhëtimet do të jenë edhe më emocionuese tani

Galaxy AI është krijuar për të ofruar përvoja superiore celulare me inteligjencën artificiale që fuqizon përdoruesit në jetën e tyre të përditshme. Imagjinoni të endeni rrugëve të qytetit të vjetër, të zbuloni vende të reja plot monumente historike dhe restorante autentike.

Gjatë udhëtimit, përdoruesit mund të përjetojnë fuqinë e veçorisë së “Interpreter”. E gjeni veten në një trattoria tipike italiane, ku dëshironi të porosisni specialitete lokale, por nuk ndiheni si në shtëpi për të folur italisht. Me veçorinë “Interpreter” në pajisjen tuaj Galaxy, mund të bëni lehtësisht një porosi në gjuhën tuaj amtare duke përkthyer fjalët tuaja në italisht në kohë reale, duke e bërë më të lehtë për ju komunikimin me stafin e restorantit.

Përveç kësaj, ju mund të përktheni gjithçka ndërsa ecni nëpër qytet me funksionin Live Translate[3]. Për shembull, tabelat e informacionit dhe kështu gjeni veten pikërisht aty ku duhet të jeni. Ju thjesht skanoni tekstin e tabelës me kamerën e telefonit tuaj dhe Instant Translation do ta përkthejë automatikisht tekstin.

Kur eksploroni pika referimi si Koloseu në Romë ose Panteoni, mund të përfitoni nga funksioni “Circle to Search with Google”[4]. Rrethoni një foto të një ndërtese ose monumenti në ekranin e telefonit tuaj dhe merrni menjëherë të gjitha informacionet interesante rreth tyre. E gjithë kjo mund të pasurojë të kuptuarit tuaj për historinë dhe rëndësinë kulturore të këtyre vendeve.

Kur ktheheni në hotelin tuaj pas një dite të ngarkuar eksplorimi, shënoni përshtypjet dhe vëzhgimet tuaja me veçorinë “Note Assist” [5]në aplikacionin Samsung Notes për t’i mbajtur shënimet tuaja të organizuara. Në këtë mënyrë, ju do të krijoni lehtësisht një ditar të vizitës suaj në Romë, të cilin më vonë mund ta lexoni dhe ta ndani me miqtë tuaj.

Të gjitha fotot e marra tashmë mund të përmirësohen më tej duke përdorur funksionet e “Edit Suggestion” [6]dhe “Generative Edit”[7]. E para do të sigurohet që vetë pajisja të sugjerojë korrigjimet më të mira të fotografisë dhe me “Generative Edit” do të mund të hiqni elementët shpërqendrues nga fotografia, nga njerëzit te reflektimet.

Përditësimet ofrohen në pajisje të zgjedhura Galaxy

Përdoruesit e pajisjeve të serive Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 ose Tab S9 do të mund të shkarkojnë përditësimin One UI 6.1 nga data 28 mars 2024 dhe të zbulojnë të gjitha mundësitë që Galaxy AI ka për të ofruar në pajisjen tuaj Samsung Galaxy . Mos e humbisni mundësinë për të përfituar plotësisht nga AI celular.

[1] Samsung nuk jep asnjë premtim, garanci për saktësinë, plotësinë ose besueshmërinë e rezultateve të ofruara nga funksionet e inteligjencës artificiale. Disa veçori të Samsung AI mund të kërkojnë identifikimin në një llogari Samsung. Karakteristikat e Galaxy AI do të jenë të disponueshme falas të paktën deri në fund të vitit 2025 në pajisjet e mbështetura Samsung Galaxy.

[2] Disa veçori Galaxy AI nga seria Galaxy S24 mund të mos jenë të disponueshme në modelet e gjeneratës së mëparshme.

[3] Live Translate kërkon një lidhje rrjeti dhe një hyrje në llogarinë Samsung. Përkthimi në kohë reale ofrohet vetëm në aplikacionin Samsung Phone të para-instaluar. Telefonatat duhet të bëhen duke përdorur një telefonues origjinal Samsung. Disa gjuhë mund të kërkojnë një shkarkim të paketës gjuhësore. Disponueshmëria e shërbimit mund të ndryshojë sipas gjuhës. Saktësia e rezultateve nuk është e garantuar.

[4] Rezultatet mund të ndryshojnë në bazë të përputhjes vizuale. Kërkon lidhje interneti. Përdoruesit mund të kenë nevojë të përditësojnë sistemin e tyre Android në versionin më të fundit. Funksionaliteti i produktit mund të varet nga cilësimet e aplikacionit dhe të pajisjes. Disa veçori mund të mos jenë të pajtueshme me disa aplikacione. Disponueshmëria e shërbimit ndryshon sipas shtetit dhe gjuhës. Saktësia e rezultateve nuk është e garantuar. Koha e përditësimit mund të ndryshojë sipas modelit.

[5] Vetëm teksti në Samsung Notes kërkon hyrje në llogarinë Samsung dhe lidhje interneti.

[6] Karakteristika e Edit Suggestion është e përputhshme me formatet JPG, PNG, GIF dhe MP4. Rezultatet dhe cilësia e modifikimit mund të ndryshojnë në varësi të kushteve të shkrepjes ose regjistrimit. Saktësia e rezultateve nuk është e garantuar.

[7] Redaktimi gjenerues kërkon një lidhje rrjeti dhe një hyrje në llogarinë Samsung. Rezultati i redaktimit me modifikim gjenerues është një foto me një madhësi të ndryshuar deri në 12 MP. Pas ruajtjes, një filigran i dukshëm aplikohet në imazhin e daljes për të treguar se imazhi është krijuar nga inteligjenca artificiale. Saktësia dhe besueshmëria e prodhimit të gjeneruar nuk është e garantuar.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
E vendosur në jug të gadishullit piktoresk Iberik, provinca spanjolle…