INTERVISTË BIBLIKE E HEROIT TË MBIJETESËS SË KOMBIT – AVDI LATIFI 🇦🇱

20 shtator 23:32


Ismet Sylejmani

Njëri prej pëfaqësuesi më në zë të familjes heroike të Monollve të Pollatës, të familjes që ia ka falur dy heronjë Atdheut e Kombit, luftëtarë me armë në dorë, të pavdekshmit e përjetshëm në panteonin e Kombit, Skender e Besim Monolli, është Heroi i Mbijetesës së Kombit -Avdi Latifi!

Çdo pjestarë i popullit tonë, duhet ta dëgjojë e ta shpërndajë këtë intervistë biblike të këtiij shqiptari të madh e të lavdishëm, ish- të burgosurit politik, Heroit të mbijetesës së Kombit Avdi Latifi!

Në këtë intervistë, këtu në mes tjerash e thotë se i ka vuajtur 18 vjet burg të rregjimit fashsit të ish- Jugosllavisë e Serbisë!

Një intervistë e paparë dhe e padëgjuar, ku të gjitha janë të përmbledhura në një!

Intervistë e niveleve të mëdha të personaliteteve të shquara të Kombit, intervistë e nivelit të intervistës historike dhënë në Prekazin heroik, të Heroit të Kombit, Gjeneral Hamëz Jashari!

Nderim e lavdi e përjetshme Këtij pjestari të famshëm e biri besnik të popullit, Atdheut e Kombit tonë të vuajtur por kurrë të nënshtruar!

Pjestar lavdimadh i fisit të Monollëve të Pollatës Legjendare, aty ku nisi lufta e armatosur kundër Serbisë pushtuese, aty ku nisin fillet e luftës së armatosur që finalizohen me luftën finale e fitimtare të Ushtrisë Çlrimtare të Kosovës!

Intervistë historike në ambientet e familjes Monolli në Pollatën e fshatrave historike te Atdheut, i rrethuar nga burra e gra, të rinjë e të reja, nga fëmij të vegjël e foshnje që përkundeshin në djep!

Orë e madhe e pashembullt historie!

Retorikë historike e titanit që nuk i trembet syri dhe që nuk i dridhet qerpiku!

Pasardhës syshqiponjë i të mëdhenjëve të Kombit, kopje origjinale e pasardhësit besnik i rilindasve të Kombit!

Qëndrim që ua futë tmerrin armiqve, por edhe që ua shton forcat dhe ua ngjallë dashurinë për vendin e të parëve, gjeneratave të reja, shqiptarëve të ardhshëm!

Këtë intervistë duhet ta transmetojnë televizionet kombëtare shqiptare!

Këtë intervistë duhet ta ligjerojnë mësuesit dhe profesorët, ligjeruesit universitar e akademikët e Kombit tonë, në shkolla, universitete dhe në akademi e simpoziume te ndryshme kombëtare e shkencore!

Sa shumë kam dëshirë të shkruaj e të mos ndalem, për këtë intervistë të këtij burri kreshnik e të madh të truallit shqiptar!

Në këtë intervistë, e cila nuk zgjatë më shumë se 4 minuta e 40 sekonda, shpaloset e tërë hisoria e popullit shqiptar!

Por, po ndalem, po e përfundoj me kaq,nuk po vazhdoj të shkruaj, ndonëse po dua të mos ndalem, por jam thellë i bindur se pasardhësit e Tij, fisi i lavdishëm e i panënshtruar i Monollëve, do të dijnë e do të mundin, të mbështetur nga shteti e të ndihmuar nga atdhetar e patriot, do ta shkrijnë në bronz këtë titan të jashtëzakonshëm të popullit tonë të panënshtruar në shekuj e në mijëvjeqarë!

Lavdi Heroit të Mbijetesës së Kombit, luftëtarit kombëtar, të pavdekshmit Avdi Latifi 🇦🇱

Prishtinë, 18 Shtator 2022!

Intervistën e plotë mund ta dëgjoni këtu:

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Këshilli i Pavarur Mbikëqyrës për Shërbimin Civil të Kosovës (KPMShCK)…