BE-ja: Ekspertët e filluan punën për ‘luftimin’ e lajmeve të rrejshme

15 janar 2018 | 14:33

Grupi i ekspertëve i nivelit të lartë i Komisionit Evropian për ‘luftimin’ e lajmeve të rrejshme, është takuar të hënën për të parën herë në Bruksel.

Grupi synon dhënie të kontributit për zhvillimin e një strategjie në nivel të Bashkimit Evropian, e cila do të paraqitet në fund të muajit prill të këtij viti me shpjegimin “se si të veprohet me këtë fenomen, duke i definuar rolet dhe përgjegjësitë e pjesëmarrësve relevant dhe formulimin e rekomandimeve”.

Komisionarja evropiane për ekonominë digjitale, Mariya Gabriel, e ka lansuar thirrjen për konkurrim në këtë grup, në nëntor të vitit 2017 dhe i ka zgjedhur 40 vetë prej 300 kandidatëve.

Duke folur pas takimit të parë, Gabriel ka theksuar se lajmet e rrejshme “mund të mos jenë ilegale” ose të reja, por po përhapen “me shkallë shqetësuese” dhe e kërcënojnë reputacionin e mediave dhe mirëqenien e demokracive, potencialisht duke i shkatërruar “vlerat demokratike”.

Ky grup kryesohet nga Madeleine De Cock Buning, profesoreshë në Universitetin Utreht në Holandë, e cila është e specializuar për pasurinë intelektuale, të drejtat e autorit dhe legjislacionin për media.

Në grup, po ashtu, përfshihen edhe përfaqësues të mediave, siç janë “AFP” dhe “ARD” dhe firmat në internet, si “Facebook”, “Google” dhe “Twitter”.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës, ka njoftuar se…