Japonia synon rekorde të reja me trenat e shpejtë

13 maj 11:58

Japonia ka nisur të testojë trenin më të shpejtë deri më sot, që mund të arrijë 400 kilometra në orë.

Treni pritet të futet në punë në vitin 2030, dhe shpresohet të ketë shpejtësi normale prej 360 kilometrash në orë.

Me këtë tren, Japonia synon t’ia kalojë edhe Kinës, e cila ka trenin Fuxing, me 350 km/orë.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ndonjëherë gjërat ndodhin shumë e shpejtë dhe syri jonë nuk…