Kryeprokurori Isufaj, kërkon themelimin e departamenteve shtesë në PSRK

07 shkurt 15:58

Kryeprokurori i Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës, Blerim Isufaj, ka dorëzuar të premten në Këshillin Prokurorial dhe Zyrën e Kryeprokurorit të Shtetit, kërkesën për themelimin e departamenteve shtesë në Prokurorinë Speciale.

Kërkesa është bazuar në Strategjinë për Riorganizimin e Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës, e cila strategji është përgatitur me iniciativë të kryeprokurorit Isufaj, pas marrjes së pozitës së Kryeprokurorit të PSRK-së.

Sipas strategjisë së lartcekur PSRK-ja, përveç Departamentit për Krime Lufte që është tani, duhet t’i ketë edhe tri departamente: 1. Departamenti për Krim të Organizuar dhe krime tjera në kompetencë të PSRK-së, 2. Departamenti për Terrorizëm, dhe  3. Departamenti për Korrupsion dhe Krim Financiar.

Është bërë me dije se qëllimi i themelimit të këtyre departamenteve në kuadër të kësaj prokurorie do të mundësojë ngritjen e efikasitetit, efektivitetit, llogaridhënies dhe kualitetit të punës së PSRK-së.

Strategjia e PSRK-së mbështetet në disa parime të cilat do të ndikojnë në rolin proaktiv në hetime, llogaridhënie, kontroll dhe mbikëqyrje permanente të punës së prokurorëve dhe në orientim të rezultate të kësaj prokurorie.

Po ashtu, strategjia ka edhe parimin për promovimin e punës në ekipe të prokurorëve në rastet e rënda, ngritjen e profesionalizmit dhe profilizimin e prokurorëve, bashkëpunimin, krijimin e kushteve adekuate për punë, si dhe komunikimin me publikun.

Për zbatimin e parimeve të lartcekura, PSRK do të funksionojë me një strukturë organizative të ndryshme nga ajo aktuale, do të punojë bazuar në objektiva strategjike të arritshme, si dhe do të ketë një riorganizim të resurseve humane në mbështetje të zbatimit të mandatit të vet.

 

 

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Falë 41 pikëve të Russell Westbrook, skuadra e Houstonit fitoi…