Kurti: Duhet ta nxisim kohezionin social për ta parandaluar ekstremizmin

22 prill 2024 | 15:02

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka bërë thirrje për më shumë solidaritet në rajon.

Ai, në Forumin Ekonomik të Vjenës në Sofje, ka thënë të hënën se ekonomia globale po përballet me recesion dhe sipas tij, “duhet të mendojmë edhe për të ardhmen me të cilën do të përballemi”.

Ai ka vënë në dukje zhvillimin e inteligjencës artificiale në vitet e fundit dhe shtoi se kjo do të sjellë ndryshime në shumë industri, gjë që hap rrugën e rritjes, por sipas tij shpie në rreziqe.

“Ne duhet të inkurajojmë procesin teknologjik, por të sigurohemi që kjo të mos ndodhë në kurriz të vlerave tona. Ne mbështetemi në qëndrueshmërinë dhe këmbënguljen në ndërtimin e urave në shoqëritë tona. Nëse ka vështirësi, nuk duhet të mendojmë se duhet të ndryshojmë rrjedhën e zhvillimit, por duhet të ndalemi pak dhe të vazhdojmë të ndërtojmë ura ekonomike, pavarësisht kohëve të vështira dhe sfidave që hasim”.

“Përndryshe, ne rrezikojmë të humbim njerëz që shkojnë në pozicione ekstreme. Mund të humbasim kohezionin tonë social”, ka thënë Kurti.

Më tutje, Kurti ka falënderuar Bullgarinë dhe popullin bullgar për njohjen e pavarësisë së Kosovës. Bullgaria dhe Kosova shënojnë këtë vit 15 vjet nga vendosja e marrëdhënieve diplomatike.

Të dy vendet ndajnë angazhimin e tyre për sundimin e ligjit, të drejtat e njeriut dhe standardet e BE-së, shtoi kryeministri i Kosovës.

Gjatë ditës, Kurti është mirëpritur nga kryeministri në detyrë i Bullgarisë, Dimitar Glavchev, shkruan “BTA”.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
KEDS-i të hënën ka filluar me projektin e instalimit të…