Kurti flet për aktualitetin politik të Kosovë në Fondacionin “Jean Jaures”

09 prill 17:31

Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, ka mbajtur të hënën një prezantim në Fondacionin “Jean Jaures” lidhur me aktualitetin politik në Kosovë dhe çështjet më të rëndësishme ekonomike për vendin.

Në këtë prezantim kanë marrë pjesë ekspertë dhe funksionarë të lartë në Francë që kanë punuar me rajonin e Ballkanit, si dhe përfaqësues të organizatave të shoqërisë civile, gazetarë dhe studentë e profesionistë shqiptarë që jetojnë në Francë.

Në këtë prezantim Albin Kurti ka shpalosur gjithashtu qëndrimet dhe alternativat e Lëvizjes Vetëvendosje sa i përket modelit të zhvillimit ekonomik e social, sistemin e drejtësisë dhe dialogun me Serbinë.

Sa i përket këtij të fundit, Kurti ka theksuar se parimet, kushtet, agjenda dhe formati i dialogut janë më rëndësishme se emrat e përveçëm që marrin pjesë në të dhe faktorët që do të bëjnë ndërmjetësimin.

Ai ka nënvizuar gjithashtu rëndësinë e procesit të integrimit evropian.

 

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kryetari i degës së Partisë Demokratike të Kosovës (PDK) në…