Ky aplikacion i ri për monitorimin e zemrës mund t’ua shpëtojë jetën

14 nëntor 2018 | 15:35

Një aplikacion i ri po i zemrës, i jep pacientëve një dhomë emergjente në pëllëmbën e duarve të tyre.

Aplikacioni AliveCor vepron si një monitor “ECG” në klasën klinike dhe një studim i ri ndërkombëtar për të provuar saktësinë e tij.
Gjetjet, të paraqitura në sesionin shkencor 2018 të Shoqatës Amerikane të Zemrës në Çikago, treguan se aplikacioni dhe monitorimi i impulsit shoqërues ishin një qëndrim i besueshëm për elektrokardiogramin (EKG) të përdorur në spitale për të diagnostikuar “sulmet më të rënda dhe vdekjeprurëse në zemër.

Përpjekja masive u udhëhoq nga Instituti i Zemrave Mjekësore Intermountain në Salt Lake City dhe përfshi kërkime të mëtejshme nga Universiteti i Dukës, Universiteti Stanford, Klinika Mayo, Universiteti Katolik (Argjentina), Korporata AliveCor dhe shoqatat dhe universitetet e tjera shëndetësore të zemrës.

Studiuesit administruan si një standard EKG dhe sistemin AliveCor për 204 pjesëmarrës që përjetonin dhimbje gjoksi. Në mënyrë tipike, një EKG përdoret për të përcaktuar nëse një pacient ka një formë shumë serioze të sulmit në zemër ku arteria është plotësisht e bllokuar.
Aplikacioni AliveCor është i pajisur me një shtojcë me dy drejtime.

Më pas ai grumbullon ato të dhëna në cloud dhe e dërgon atë në një kardiolog, i cili mund të analizojë rezultatet në vend dhe t’ju udhëzojë që të shkoni direkt në ER nëse është e nevojshme.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ministri i Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë (MAShT), Shyqiri Bytyqi, ka…