Mblidhet Komisioni për Buxhet, synon kalimin e Projektligjit për Rimëkëmbje

25 nëntor 08:27

Komisioni për Buxhet dhe Transfere sot pritet ta votojë raportin me rekomandimet për Projektligjin për Rimëkëmbjen Ekonomike nga pandemia Covid-19.

Po ky komision do ta shqyrtojë Projektligjin mbi ndarjet buxhetore për vitin 2021.

Në fillim të muajit nëntor kishte dështuar të mbahet seanca e jashtëzakonshme e Kuvendit ku ishte paraparë të hidhet në votim për lexim të dytë ky projektligj. Seanca kishte dështuar në mungesë të kuorumit.

Ndryshe, më 12 tetor, pas gjashtë dështimeve, Kuvendi i Kosovës me 64 vota për, asnjë kundër dhe asnjë abstenim kishte votuar në lexim të parë këtë projektligj.

Nëse projektligji siguron votat e nevojshme edhe në lexim të dytë, kryetarja e Kuvendit e nënshkruan dhe e dërgon te presidenti për shpallje. Ndërkaq, presidenti ka afat tetë ditë për ta shpallur ose për ta kthyer atë për rishqyrtim në Kuvend.

Në dispozitat e këtij projektligji është plotësimi dhe ndryshimi i disa ligjeve, me qëllim të rimëkëmbjes së ekonomisë së Kosovës pas efekteve negative të shkaktuara nga pandemia Covid-19. Ky do të mbetet në fuqi deri më 31.12.2021. Pas kësaj date, të gjitha dispozitat e këtij ligji do të shfuqizohen në mënyrë automatike.

Me anë të këtij projektligji parashihet zbatimi i Pakos së Rimëkëmbjes Ekonomike në vlerë prej 365 milionë eurosh.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Presidenti i zgjedhur Joe Biden deklaroi të martën se ShBA-ja…