Me blerjen e produkteve serbe e forcojmë Serbinë për të na luftuar

24 nëntor 2018 | 08:42

Politologu Bardhyl Mahmuti ka komentuar vendimin e Qeverisë së Kosovës për vendosjen e taksës doganore 100 për qind për produktet e Serbisë dhe Bosnje Hercegovinës. 

Në këtë intervistë dhënë për gazetën “Epoka e re”, ai ka thënë se ky vendim është i peshuar mirë. Bardhyl Mahmuti ka bërë me dije se Serbia ka përfituar mbi pesë miliardë euro nga tregu i Kosovës. 

“Të gjithë duhet të jemi të vetëdijshëm se këto miliarda euro të Kosovës shfrytëzohen edhe për armatosjen e Serbisë me armët më të sofistikuara ruse, shfrytëzohen edhe për mobilizimin diplomatik që të tërhiqen njohjet nga shtetet që kanë njohur pavarësinë e Kosovës, shfrytëzohen edhe për pengimin e anëtarësimit në institucione dhe organizata ndërkombëtare, shfrytëzohen edhe për pagesat e strukturave të pushtetit serb në Kosovë. Me një fjalë, çdokush që blenë produkte serbe kontribuon me paratë e veta të forcohet Serbia që të na luftojë edhe më fuqishëm”, ka thënë Bardhyl Mahmuti.

Politologu i njohur shqiptar ka propozuar që taksa prej 100 përqindësh për produktet serbe të shkojë në një fond të veçantë për dëmshpërblimin e viktimave të gjenocidit serb. 

Duke komentuar reagimin e zonjës Federica Mogherini, e cila në emër të BE-së kërkoi që taksat të hiqeshin menjëherë, Bardhyl Mahmuti ka thënë se pa marrë parasysh se nga kush dhe të cilës natyrë do të jenë presionet ndaj institucioneve të shtetit të Kosovës, një gjë është e sigurt: “Nuk ka asnjë forcë dhe asnjë presion që detyron qytetarin e Kosovës të blejë produkte serbe!”.

(Intervistën e plotë mund ta lexoni në numrin e sotëm të gazetës “Epoka e re”.

 

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
“Epoka e re” vazhdon të dominoi në Media Ligë, pasi…